Personaleledelse – HR HR HR

Der var en gang en journalist der i forbindelse med et interview af mig , i min egenskab af konsulent og coach for klinikejere, spurgte mig hvad de vigtigste aspekter i en klinikejers job er.

Jeg svarede HR HR og HR.

Personaleledelse kan være en udfordrende disciplin, især fordi det ikke er noget, vi lærer på tandlægeskolen men kompetent dygtig personaleledelse er for din klinik hvad god beliggenhed er for et hus der skal sælges !

Som klinikejer er du ikke kun ansvarlig for at levere kvalitets tandpleje til dine patienter, men også for at lede og motivere dit personale.

En af de største udfordringer ved personaleledelse er at fastholde kvalificerede medarbejdere. I tandlægebranchen er der ofte mangel på specialister og dygtige fagfolk, hvilket betyder, at personalet har mange muligheder for at finde andre job. For at reducere risikoen for, at dine medarbejdere forlader klinikken, er det vigtigt at skabe en positiv arbejdskultur og et miljø, hvor medarbejderne føler sig værdsat og involveret.

Det er imidlertid rigtig svært hvis du selv hele tiden har “næsen nede i sporet” med at behandle dine patienter og dyrke din egen faglighed.

Her må du løfte hovedet lidt og gøre det, der måske ikke virker helt naturligt for dig.

En vigtig faktor i effektiv personaleledelse er at opbygge tillid og kommunikation med dit team. Lyt til deres ideer, bekymringer og feedback og vær åben for at implementere forbedringer baseret på deres input. Giv også anerkendelse og belønning for god præstation, da det kan motivere og inspirere dine medarbejdere.

Derudover er det vigtigt at tilbyde træningsmuligheder og udviklingsprogrammer til dit personale. Dette hjælper dem med at vokse og udvikle deres færdigheder, hvilket kan føre til en større fornemmelse af jobtilfredshed og loyalitet over for klinikken. Ved at investere i dine medarbejderes udvikling viser du også, at du værdsætter deres karriere og ønsker at hjælpe dem med at nå deres fulde potentiale.

Endelig er det afgørende at skabe klare forventninger og tydelige mål for dit personale. Ved at have klare retningslinjer og mål kan du sikre, at dit team er fokuseret og arbejder mod de samme mål. Sørg også for regelmæssig feedback og evaluering for at identificere områder, hvor der er behov for forbedring, og anerkendelse af præstationer.

Hidalgo Consulting arrangerer et lederkursus til efteråret 2023 hvor vi netop sætter fokus på din rolle som leder.

Her har du mulighed for at arbejde seriøst med din rolle som leder i en lille uge sammen med inspirerende mentorer og gode kolleger.

Du kan læse meget mere om kurset her https://www.hidalgo-consulting.dk/lederkursus/

Du har også i øjeblikket mulighed for mulighed for 30 minutters individuel sparring ganske gratis som du kan booke her     https://www.hidalgo-consulting.dk/klinikoptimering/

Håber dette blogindlæg var nyttigt og gav dig inspiration til at arbejde videre med din rolle som klinikejer.

H.C.Hidalgo Wulff